Arkitekt Tage Hansen(5. november 1906-16. april 1978) blev ansat som på arkitekt Erik V. Linds tegnestue i Skive i 1929, og i 1934 indgik han i et kompagniskab med Lind, som varede til Linds død i 1958.
Linds stil
Erik V. Lind arbejdede med alle former for byggeri og tegnede bl.a. en række bygninger i Skive bykerne. Men fra 1908 begyndte han at tegne (andels-)mejerier og oparbejdede efterhånden en stor ekspertise på området. Linds mejerier er karakteriseret ved en høj skummesal i midten af mejeriet, som giver mejeribygningen et markant præg.
Arbejdsdeling og stilskift
Det ændrede sig, da Tage Hansen træder ind i firmaet. Noget tyder på, at de to arkitekt-kompagnoner har haft en arbejdsdeling. Lind stod for forhandlingen med kunderne, mens Tage Hansen ledede tegnestuen. Det er sikkert Tage Hansen, der gennemfører et stilskifte i arkitekturen på både mejerier og andre bygninger, som firmaet opførte fra 1930’erne og frem. Funkis bliver den dominerende arkitekturstil, som det bl.a. ses på ”Vulkan-bygningen”, Nørregade 13, i Skive, fra 1935. Her er der fladt tag, store vinduer og altaner – men ikke beton eller gule mursten, som ellers er karakteristisk for funkis. Men de gule mursten kommer på samtidige byggerier i Skive. F.eks. O. Josephsens bilforretning og autoværksted, Sallinggade 15 og villaen Frederiksdal Alle 21. Et større bygningskompleks i funkis-stil er ”Hotel Garni”, Østergade 11 i Skive fra 1939/40.
Ny lov giver skolearbejde
Fra 1937 kom centralskolerne til delvist at afløse mejerierne som arkitektfirmaets vigtigste arbejdsområde. En ny skolelov tvang i praksis de små kommuner på landet til at centralisere deres skolevæsen for at leve op til krav om undervisning i gymnastik, sløjd og husgerning – og senere andre fag. Det blev Tage Hansen, der rejste rundt og rådgav og forhandlede med sognerådene. De stod mange steder tøvende overfor den uvant store investering i skolebyggeri, som de blev tvunget ud i. Fra 1937 til 1965 tegnede firmaet 70 skoler og centralskoler, især til midt- og vestjyske kommuner.
Kommunen og private
Firmaet havde også opgaver for Skive kommune, f.eks. aldersrenteboligerne i ”Grønnegården” i Skive (blok II-IV, 1939-1951).Der var også opgaver for private, f.eks. Egeris Hvilehjem (1961), Skive Væddeløbsbane (1965), og ”Michael Nielsens Gård”, Nørregade 42 i Skive (1976). I 1962 byggede han den såkaldte Baltica-bygning på hjørnet af Posthustorvet og Vestergade i Skive.
Han var i en del år ejer af ”Hullet” overfor Skive Banegård i Søndergade, men her lykkedes det ikke for ham at få bygget Skives første højhus.
Andre hverv
Ved siden af arkitektgerningen var Tage Hansen direktør for den almindelige Brandforsikring for landbygninger fra 1946 til 1975 og i Jyllands Kreditforening fra 1966 til 1976/77.
Tage Hansen udvikler Teknisk Skole
I 1934 begyndte Tage Hansen at undervise på Skive tekniske Skole. I 1936 blev han ansat som forstander på skolen, der havde 200 elever indenfor mange forskellige fag De blev undervist om aftenen. I hans forstandertid ændredes forholdene på skolen fundamentalt. Der blev indført dagsundervisning. Og i stedet for at undervise lærlinge i alle fag, blev undervisningen centraliseret på de enkelte skoler. De nu fik elever fra hele landet. I Skive betød det, at det blev nødvendigt at bygge en ny teknisk skole, og den tegnede Tage Hansen.
I 1961 indtrådte arkitekt Axel Ritto som kompagnon i firmaet, og i 1969 indtrådte Tage Hansens svigersøn, Svend Sennels, ligeledes som kompagnon.
Gravsten
Tage Hansens gravsten er udformet af billedhuggeren Erik Heide, Mors.