Idé – Pro Skive A/S

Idé-Pro på Skyttevej 15 har siden starten i 1994 arbejdet med plaststøbning.

Den tidlige start

Idé-Pro blev startet som et ingeniør- og handelsfirma i 1994 af brødrene Tommy Nors og Morten Nors hjemme på loftet på Frederiksdal Allé i Skive.

Firmaet producerer sprøjtestøbte prototyper i plast og letmetal til en lang række virksomheder i Danmark og i udlandet.

Ud over prototyper udgør produktionen af sprøjtestøbte produkter i mindre serier også en væsentlig del af virksomhedens omsætning. Det er den store fleksibilitet i produktionen, der gør, at Idé-Pro er konkurrencedygtige på småserie-produktion.

I de følgende 2 årtier voksede virksomheden gradvist. Der blev indkøbt fræsemaskiner og plaststøbemaskiner til lokalerne først på Nordhavnsvej, siden til et pakhus på Krabbesholm Allé i Skive.

Datterselskab i Indien

I 2004 etableredes et datterselskab og konstruktionsafdeling Idé-Pro Engineering Asia Pvt. Ltd.  i Bangalore, Indien hvor der kunne ansættes højtkvalificerede ingeniører.

Temponik  A/S overtages

I 2009 overtog Idé-Pro alle aktiviteter i Temponik A/S, Rævevej, Skive og grundlægger datterselskabet Temponik Skive A/S.

Temponik blev grundlagt i 1988 som datterselskab til trykstøberiet Metallic A/S, da adskillige kunder søgte efter muligheden for at teste prototyper af deres nydesignede emner, inden det endelige trykstøbeværktøj blev konstrueret og sat i ordre.

I begyndelsen koncentrerede man produktionen på støbning af emner i aluminium og zink, men efter kort tid introducerede man de første magnesiumstøbninger.

I 1999 overtog Jan Brinch-Møller virksomheden.

Ekspansion

Idé-Pro var i støt vækst. Efterhånden var der omkring 100 ansatte i Skive og der var lokaler på flere matrikler. Man havde produktion 2 steder på havnen i Skive og aktiviteter i Oddense. Efter købet af Temponik A/S i Skive og det konkursramte Svend Andersen Værktøj i Kvosted nær Løgstrup var der behov for at samle aktiviteterne.

I 2011 samlede Idé-Pro værktøjsproduktion, plaststøberi, EPS produktion og administration i Saniståls tidligere bygninger på Skyttevej  i Skive, med efterfølgende udvidelser blev det til et samlet areal på på ca. 12.000 m².

Hos Idé-Pro Engineering Asia Pvt. Ltd. flyttede man til større lokation og der blev etableret produktion af udvalgte værktøjer i 2014.

Ekspansionen fortsatte i det følgende årti. I 2019 etableredes salgskontor i Sverige. I 2020 rundede Idé-Pro 200 ansatte. 150 af medarbejderne var i Skive, Glyngøre og salgskontoret i Sverige, samt 50 i Bangalore, Indien.

I 2021 bredte lokalerne i Skive sig over knap 20.000 kvadratmeter med yderligere godt 12.000 m2 i Glyngøre.

Produktionen

Godt en tredjedel af produktionen går til lokale virksomheder via egen distribution og daglige leverancer af produkter i både letmetal, skumplast og anden plast. Cirka halvdelen af produktionen går til eksport, primært til EU-lande. Idé-Pro har også enkelte leverancer til Fjernøsten, og det sker typisk, når europæiske kunder flytter deres produktion til det asiatiske område. Sverige og Tyskland er stadig de største udenlandske markeder.

Priser

Gennem årene har Idé-Pro høstet stor anerkendelse for deres industrieventyr i form af adskillige priser.

Det drejer sig om Dansk Arbejdes Initiativpris i 2000, Skives Erhvervspris og Nordeas Erhvervspris i 2004, Skive Kommunes Integrationspris i 2010, DI’s lokale Initiativpris for nytænkning, kundefokus og fastholdelse af lokal produktion og arbejdspladser i 2012, Skive kommunes Virksomhedspris for deres store indsats for at give borgere uden for arbejdsmarkedet en ny start i 2014 og sidst i 2020 fik Morten Nors Skive Awards Ærespris.

Ledelsen

I 2016 gik Tommy Nors på pension og afhændede sin andel af virksomheden til broderen Morten Nors.

I 2019 solgte Morten Nors halvdelen af Idé-Pro til kapitalfonden Blue Equity. Blue Equity ejes af blandt andre PFA Pension og Bitten & Mads Clausens Fond.

Kilder

Forfatter velling