Aage Aspel (1931-2019)

Aage Aspel var seminarielektor og arrangør af Skives forbindelser til Christianshåb, samt generel fortaler for børns vilkår.

 

Aspel blev født i Råsted nær Holstebro. Han blev uddannet i Skive, hvor han også underviste først på Aakjær skolen og siden på Skive seminarium.  

I skive nok mest kendt for at han stod i spidsen for af grønlandske børn fra Christianshåbs fik et ophold i Skive, et projekt der betød at der gennem årene var besøg fra mere end 1000 børn. Derved forsøgte Aspel at arbejde for kulturudvekslingen. Dette arbejde var med til at give ham “årets by- prisen” i 1979. 

Generelt var børns vilkår og naturen centralt for Aspel, hvor han f.eks. arbejdede for skive kommunes lejrskole i Thy, og de muligheder det gav for at give naturoplevelser til børn.  

 

Derforuden var han politisk aktiv i der Radikale Venstre, hvor han en overgang var formand for vælgerforeningen. Dette arbejde knyttede ham til Skive Folkeblad, hvor han sad i bestyrelsen i mange år, i noget af perioden som næstformand for bestyrelsen.  

 

Aage Aspel stod for Aspel-kredsen, som gennem en årrække udgav “en hilsen fra Aspel-kreden”, oplysende arbejde om en lang række emner.  

 

Aage Aspel var gift med Irma Aspel. 

 

Kilder 

  • Arkiv materiale Skive Byarkiv 
  • Skive folkeblad 9/9-2019 
Forfatter vedelslund