Peder Christensen (1958-)

Peder Christensen er tidligere politikommissær og socialdemokratisk borgmester i Spøttrup Kommune fra 2002 og til kommunesammenlægningen.  

 

Christensen er født i Krejbjerg. Uddannet på Politiskolen i København, hvor han fandt sin politiske interesse. Bosat i Herlev i forbindelse med uddannelsen, men havde et ønske om at vende hjem til Salling og blev ansat i Skive politi senere Midt-og Vestjyllands Politi i Holstebro som politikommissær. Han stoppede i politiet i forsøget på at kunne forpligte sig fuldt på at blive borgmester i Skive.  

Christensen er gift med Elsebeth Nagel og har 4 børn.  

 

Politisk liv

Christensen blev valgt til kommunalbestyrelsen i Spøttrup i 1993. Her blev han i 2002 valgt til borgmester i kommunen og blev derfor Spøttrup Kommunens sidste borgmester inden kommunesammenlægningen. Som borgmester var den primære opgave at arbejde for den bedste løsning for sammenlægningen. I tiden som borgmester fik Spøttrup kommune kritik fra Socialministeriet for at varsle “uanmeldte” besøg til kommunens plejehjem, samt for at have for kort en periode fra man kunne være ansat på plejehjemmene til at man kunne stå for tilsynet.  

 

I Skive byråd var Christensen Socialdemokratiets spidskandidat til borgmesterposten frem til valget i 2021. Christesen har været 1. viceborgmester i Skive kommune og varetog posten som borgmester i tre måneder mens Peder Christian Kirkegaard var sygemeldt.  

Sideløbende med sin plads i byrådet var Christensen folketingskandidat, men blev aldrig valgt.  

 

Kilder  

  • Skive Folkeblad 5/1-2019, 21/11-2001, 15/1-2022, 7/1-2003 
Forfatter vedelslund